Ernæringsveileder Ida

Ernæringsfysiolog og gruppetreningsinstruktør Ida
Ida B. Jensen er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun har en 3-årig bachelor i ernæring og brenner for å hjelpe andre til å nå sine mål. 


Ida gir deg veiledning om hvordan du selv kan sette sammen et sunt kosthold som inneholder de næringsstoffer som kroppen din trenger for å holde seg frisk i hverdagen.


Du vil gjennom veiledningen også lære om hvordan du kan "lytte" til kroppen om den er fornøyd eller om du bør legge om matvarene for at kroppen skal bli mer i balanse. En kropp i balanse utgjør en hverdag med energi og overskudd. 


Ida sørger for å ivareta og tilpasse den enkeltes behov ved:


  • Kartlegging av spisevaner
  • Å forebygge livsstilssykdommer 
  • Vitaminmangel
  • Underernæring/feilernæring
  • Irritabel tarm syndrom
  • Sportsernæring
  • Cøliaki 
  • Lakoseintoleranse
  • Kolesterolsenkende og hjertevennlig kost. 


E-post: idabjensen@eirtrening.no


Tilstede på senteret fra uke 16: Tilgjengelig for en prat mandager 17-19 og onsdager 08-13. Ellers etter avtale.

Ida har også timer i FuncFit WOD og FunFight (boksing). Hun har erfaring i Thai boksing og har praktisert sporten i flere år.Timene passer for alle, ingen forkunnskaper er nødvendig!


WOD er "Workout of the Day" og er

Functional Fitness. Det er en treningsform som er bygget på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft, turn, kettlebelltrening, calisthenics (trening med egen kroppsvekt), strongman og mange andre øvelser. En effektiv styrke -og kondisjonsøkt.

Hva er forskjellen på en ernæringsfysiolog og en autorisert klinisk ernæringsfysiolog?


Begge har utdannelsen innen forebyggende og livsstilsendring.

En autorisert klinisk ernæringsfysiolog har utdanning innen faget ernæringsfysiologi på master-/hovedfagsnivå fra ernæringslinjen ved Universitetet i Oslo eller Bergen, med spesialisering innen klinisk arbeid. Å arbeide som klinisk ernæringsfysiolog ved et sykehus krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

Opplæring av pårørende, barnehager, skoler og helsepersonell er en del av jobben.

Klinisk ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel som krever autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.


En ernæringsfysiolog har en utdanning på bachelor- eller masternivå innen generell ernæring, human ernæring eller samfunnsernæring. En ernæringsfysiolog har god kunnskap om sammenhengen mellom kosthold og helse, og jobber gjerne forebyggende med livsstilsendringer.

Les om Kosthold og ernæring (informasjon fra helsenorge.no)

Kosthold og ernæring:

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for kropp og velvære. Med riktig hverdagskost kan du forebygge sykdom.